Contactpersoon WoekerClaims

iK HELP U GRAAG

Klaar om uw [Woekerpolis] kosten terug te claimen?

Door onze gratis analyse krijgt u een inschatting van uw Woekerpolis claimpotentie. 

Neem contact op

WoekerClaims

KvK: 71749462

Kievitstraat 11

7051XW Varsseveld

0626246935

info@woekerclaims.nl

Interesse?

Informeer nu over de mogelijkheden

......Om kort te gaan na bestudering zagen de heer van Vugt en zijn collega Esser nog mogelijkheden. Uiteindelijk werden de Aegon polissen als klacht bij het KIFID aan gemeld, door hun tussenkomst ontving ik van Aegon na bemiddeling nog een schadevergoeding van €24.000,- Na bijna 3,5 jaar werd ook als gevolg van deze nieuwe uitspraken door Real een aanvullend afkoopvoorstel gedaan van €10.000,-
Dank dus aan de Stichting en de here van Vugt en Esser voor de uiterst vakkundige benadering van deze zaken gekoppeld aan een zeer plezierige samenwerking. 

Tevreden klant

Veelgestelde vragen

Wat kost een klachtenprocedure bij Woekerclaims?

De standaardprocedure bestaat uit opstartkosten van €395, daarna wordt er op basis van No Cure No Pay gewerkt. Bij een schikking of positieve uitspraak ontvangt de klant 75% van het toegewezen bedrag, stichting Woekerclaims ontvangt de overige 25%. 

Hoelang duurt een klachtenprocedure bij WoekerClaims?

De duur van een klachtenprocedure kan variëren tussen enkele maanden en jaren. Indien er een schikking wordt bereikt kan er binnen enkele maanden resultaat behaald worden. Wanneer er wordt geprocedeerd dan kan het claimtraject langer duren afhankelijk van de snelheid bij het Kifid of de rechtbank. 

Hoe vaak wordt er een schikking bereikt?

75% van de klachten die via WoekerClaims ingediend zijn worden geschikt. Bij de overige klachten wordt er een gerechtelijke procedure gestart bij het Kifid of de rechtbank. De gerechtelijke procedure duurt langer en deze wordt enkel gestart wanneer het schikkingsbedrag te laag is of er geen schikking aangeboden wordt. 

Wat is het resultaat?

Er zijn schikkingen bereikt vanaf €500,- tot aan €25.000,- het starten van een individuele klachtenprocedure via WoekerClaims loont zich bijna altijd. 

Welke documenten moeten worden aangeleverd?

- Polis

- Voorwaarden

- Offerte

- Jaaroverzichten 

- Evt. Correspondentie met verzekeraar (met name over compensattieregeling) 

  about 

Hallo, ik ben [Ariën Esser]

Na vele jaren in de Hypotheken en Assurantiewereld te hebben gewerkt, ben ik in 2012 gestart met het claimen van Beleggingsverzekeringen (Woekerpolissen). 

Toen duidelijk werd dat verzekeraars na wetgeving nog steeds kosten inhielden die niet werden gecommuniceerd besloot ik actie te ondernemen. Ik vond het namelijk niet eerlijk dat verzekeraars oneerlijk kosten inhielden of zelfs kosten niet vermelden. Zo werden klanten namelijk benadeeld in hun polis resultaten. 

Mobiele versie afsluiten